Grybų džiovinimas namų sąlygomis

Grybų džiovinimas namų sąlygomis

Grybų džiovinimas namuose

 

Maisto džiovintuvas – labai universalus įrenginys. Vasarą juo džiovinsite vaisius ir daržoves, o rudenį grybus ir uogas. Kaip džiovinami grybai namų sąlygomis?

Įprastas atsakymas būtų – nuvalyti, supjaustyti ir dėti juos į orkaitę. Džiovinti ilgai, vis žiūrint, ar nedega, nesvyla ar atvirkščiai – temperatūra ne per maža.

Galiausiai, išnaudojus daugybę elektros, laiko ir vis dėlto prisvilinus vieną kitą grybą turėsite rezultatą, kurį galėsite sunaudoti gamindami silkę Kūčioms.

Siūlome geresnį variantą.

Grybų, vaisių ir daržovių džiovintuvas BIOSEC

Sužinokite daugiau

Maisto džiovyklė – daug patogesnis sprendimas

Grybų džiovinimas namų sąlygomis leidžia greitai ir kokybiškai paruošti tiek pievagrybių, tiek ir miško grybų atsargas. Pasiruošimas džiovinimo procesui yra labai paprastas:

  • nuvalytus grybus supjaustykite skiltelėmis; per daug tiksliai matuoti nebūtina, tačiau pasistenkite, kad gabalėliai būtų 5-7 mm storio. Išdžius ir storesni, tik laukti reikės ilgiau.
  • supjaustytus grybus sudėkite glaudžiai vieną šalia kito ant džiovinimo padėklų, pasirinkite džiovinimo programą grybams.
  • jei džiovinti pradėjote vakare – ramiai eikite miegoti. Džiovyklė tiek temperatūrą, tiek džiovinimo trukmę kontroliuoja automatiškai. Džiovinimo programai pasibaigus, kitą dieną iki pietų jau turėsite puikiai išdžiovintus grybus.

Grybų džiovinimas namų sąlygomis

Turite klausimų? Užduokite juos mums!

Kontaktai

 

Grybai, tiek pievagrybiai, tiek ir miško grybai, turbūt yra vienas lengviausiai maisto džiovintuve džiovinamų produktų.

Taigi, orkaitę naudokite kepti pyragams, o grybams, vaisiams ir daržovėms džiovinti rekomenduojame įsigyti maisto džiovyklę. Beje, džiovintuve išdžiovinti grybai dažniausiai lieka šviesesnės spalvos nei džiovinti orkaitėje.

Ką reikia žinoti apie maisto džiovinimą?