Daržovių džiovinimas žiemai

Daržovių džiovinimas, įpakavimas ir saugojimas 

Daržovių džiovinimas žiemai

 

Daržovių džiovinimas žiemai leidžia jums sukaupti pakankamas vitaminų atsargas iki naujo šviežių daržovių sezono. Visgi, maisto džiovyklėje džiovinant didesnius produktų kiekius, reikia pasirūpinti tinkamu jų saugojimu.

Toliau, keletas praktinių patarimų ką daryti su džiovintu produktu, išimtu iš maisto džiovyklės: kaip tinkamai įpakuoti džiovintas daržoves ir vaisius, kur ir kiek laiko juos galima saugoti?

SVARBU: baigę džiovinti daržoves, leiskite joms „pakvėpuoti“, kad drėgmės likutis tolygiai pasiskirstytų visuose gabalėliuose prieš įpakuojant saugojimui. Plačiau apie tai 7 – 10 džiovinimo patarimas ČIA

Džiovintuvas BIOSEC maisto džiovinimui.

Sužinokite daugiau

Džiovinto maisto pakavimas:

Hermetiškai uždarykite:
Džiovintą maistą reikia saugoti nuo vabzdžių bei išorės drėgmės. Ilgesnį laiką kambaryje paliktas neįpakuotas džiovintas maistas pamažu pradės traukti ore esančią drėgmę atgal į save.

To išvengsite produktus tuoj pat supakavę į hermetiškas talpas, vos tik iš džiovintuvo išimtas produktas atvės. Nedėkite į talpas dar neatvėsusio, kadangi tai gali paskatinti drėgmės susidarymą ir pelėsio atsiradimą.

Pasirinkite tinkamas talpas:
Stikliniai indai, metalinės skardinės ar dėžutės su sandariai užsidarančiu dangteliu yra tinkamas pasirinkimas džiovinto maisto saugojimui.

Svarbu, kad maistą į juos dėtumėte gerai išdžiovintą ir visiškai atvėsusį bei sandariai uždarytumėte talpą.

Į talpą dėkite tiek, kiek telpa nesulaužant ar nesutrinant išdžiūvusio maisto gabalėlių.

Patartina visą džiovinto maisto kiekį paskirstyti per keletą mažesnių talpų, kadangi kiekvieną kartą talpą atidarius tam, kad išimtumėte dalį produktų, kita dalis bus paveikiama oro ir drėgmės, kas ilgainiui (jei talpa didelė ir atidarote ją dažnai) pakenks džiovinto produkto kokybei.

Turite klausimų? Užduokite juos mums!

Kontaktai

Džiovinto maisto saugojimas:

Saugokite vėsioje, tamsioje, sausoje vietoje. Šiluma daro įtaką maisto kokybei. Taigi, priklausomai nuo saugojimo temperatūros, galima apytiksliai nustatyti, kiek laiko džiovintą maistą galėsite saugoti; kuo aukštesnė temperatūra, tuo trumpesnis saugojimo laikas.

  • Dauguma džiovintų vaisių gali būti saugomi 1 metus 15-16 °C temperatūroje ir apie 6 mėnesius 25-27 °C temperatūroje.
  • Daržovės saugomos trumpiau, maždaug pusę tiek, kiek vaisiai. Žinoma, šie terminai yra labai sąlyginiai.
  • Vartojamo maisto kokybę visada kruopščiai turite įvertinti patys.

Saugojimo metu kartais patikrinkite ar nesikaupia drėgmė. Lengviausia tai padaryti, jei džiovintą maistą saugote permatomo plastiko ar stiklo talpose.

Jei pastebėjote drėgmę (kondensatą ant talpos sienelių), maistą tuoj pat išimkite ir įvertinkite jo kokybę. Jei jis nesugadintas, galite valgyti tuoj pat arba džiovinkite iš naujo.

Daržovių džiovinimas žiemai

Ką reikia žinoti apie maisto džiovinimą?