Jūsų krepšelis kol kas tuščias.
Maisto džiovinimo ABC – vaisių ir daržovių džiovinimas
Kam rekomenduojame džiovinimą?
Vaisių ir daržovių džiovinimas rekomenduojamas kiekvienam, norinčiam paįvairinti savo mitybą ir valgyti daugiau natūralių produktų.
Maisto džiovintuvas, tai universalus elektrinis maisto džiovinimo įrenginys, kuriuo džiovinsite ne tik vaisius, bet ir daržoves, grybus, žalumynus ar net žuvį bei mėsą.
BIOSEC džiovyklėse naudojamas elektroninis džiovinimo proceso reguliavimas. Priklausomai nuo džiovinamo produkto pasirenkate tinkamą džiovinimo programą ir įrenginys automatiškai nustatys reikiamą laiką bei temperatūrą.
Užuot išmetę išmetę pasenusį maistą vien tik dėl to, kad pamiršote jį apatinėje šaldytuvo lentynoje, arba dėl to, kad sezono metu vaisių ar daržovių tiesiog turėjote tiek, kad nepajėgėte visų suvalgyti – naudokitės vaisių džiovintuvu.
Džiovinimo būdu užkonservuotas maistas yra tinkamas tiek trumpalaikiam, tiek ir ilgalaikiam saugojimui.
Vaisių ir daržovių džiovinimas BIOSEC džiovintuvais:
Kam pravers maisto džiovyklė?
Maisto džiovyklė – tai labai universlaus prietaisas, pirmiausiai ypatingas tuo, jog yra tinkamas visoms vartotojų grupėms, nuo mėgėjų iki profesionalų.
Vaisių ir daržovių džiovinimas rekomenduojamas:
- bent vieną vaismedį turinčiam sodininkui mėgėjui, auginančiam ir nedidelį daržovių plotelį bei norinčiam išsaugoti savo užaugintus produktus žiemai, o taip pat visi sodo ir daržo gerbėjai, daugiabučių namų balkonuose auginantys pomidorus, agurkus ir įvairius žalumynus.
- džiovyklė tinka ir šeimininkams, kurie sezonines daržoves perka turguje ir jas pasiruošia žiemai – nes taip ekonomiškiau, ir sezono metu produktai yra geresnės kokybės bei kvepia skaniau nei masinės gamybos pomidoras gruodžio mėnesį.
- sveikos mitybos mėgėjui, žaliavalgiui ar vegetarui – žmogui, kuris produktus renkasi itin kruopščiai bei žino, kokio ir kaip pagaminto maisto jam reikia. Maisto džiovyklė gerokai praturtina racioną natūraliai paruoštais, sveikais bei maistinių medžiagų nepraradusiais produktais.
- turistinius žygius pėsčiomis, dviračiais ar baidarėmis mėgstančiam keliautojui. Pilnaverčiai džiovintos mėsos, daržovių ir vaisių produktai vartojami kaip itin maistingas, lengvas ir mažai vietos kuprinėje užimantis atsakymas į klausimą – ką geriausia valgyti pusryčiams, pietums ir vakarienei kai esate gamtoje?
- kiekvienam, kam darže augintas pomidoras pasirodo skanesnis nei pirktas parduotuvėje. Džiovinkite daržo gėrybes sezono metu, o atsargomis džiaugsitės visą rudenį ir žiemą.
- profesionaliam virtuvės šefui. Džiovinti vaisiai ir daržovės – tai ne tik maisto dekoracijos, tai ir puikūs produktai, praturtinantys racioną, tinkantys kasdieniams gaminiams, suteikiantys galimybę ant stalo patiekti nesezonines daržoves ar vaisius.
Turite klausimų? Užduokite juos mums!
Vaisių ir daržovių džiovinimas elektrinėje džiovyklėje
Vaisių džiovyklės BIOSEC sukurtos remiantis paprasta ir veiksminga horizontalaus oro srauto idėja. Horizontalių ir tolygiai pasiskirsčiusių oro srautų dėka produktai džiovinami tolygiai, be to, taupoma energija (džiovyklių energijos sąnaudos yra ženkliai mažesnės nei produktus džiovinant orkaitėje).
Tokiu principu veikia ir BIOSEC vaisių džiovintuvas, turintis elektroninę sistemą „DRY SET PRO“.
Ši sistema paverčia jūsų džiovyklę sumaniu įrenginiu. Jums tereikia pasirinkti vieną iš 12 džiovinimo programų. Toliau visas procesas bus valdomas automatiškai, nuolatos reguliuojant temperatūrą bei oro srautą. Pasibaigus džiovinimo ciklui, įrenginys pats pereina į laukimo režimą tol, kol išimate išdžiovintus produktus ir jį galutinai išjungiate. Viskas valdoma vos dviem mygtukais.
Džiovinti galima daugybę vaisių ir daržovių – svogūnus, cukinijas, morkas, burokėlius, krapus, obuolius, kriaušes, braškes, bananus – viskam yra paruošta tinkama džiovinimo programa.
Ką reikia žinoti apie maisto džiovinimą?
- Vaisių džiovinimas namuose – pasiruošimas.
- Vaisių džiovinimas – 10 patarimų.
- Lietuviški ir egzotiniai vaisiai. Nuo obuolių iki ananasų.
- Daržovių džiovinimas namuose – ką turite žinoti prieš džiovindami?
- Daržovių atsargos žiemos sezonui – kur ir kaip saugoti džiovintas atsargas?
- Pomidorų džiovinimas džiovyklėje – vitaminai ištisus metus.
- Grybų džiovinimas namų sąlygomis – geresnė alternatyva orkaitei.
- Burokėlių čipsai ir kitos džiovintos daržovės.