Burokėlių čipsai ir kitos džiovintos daržovės

Burokėlių čipsai ir kiti džiovintų daržovių produktai

Vaisių džiovintuvas ir džiovintos daržovės

Vaisių džiovintuvas yra universalus įrenginys, kuriuo lengvai ruošiami tiek burokėlių čipsai, tiek ir džiovinamos kitos daržovės. Produktus džiovinant, jų apimtis (tūris) sumažėja iki trijų kartų.

Taigi, visai realu išdžiovinus kilogramą burokėlių, pievagrybių ar cukinijų, juos sutalpinti sąlyginai nedideliame indelyje, taip taupant sandėliavimui skirtą erdvę.

Svarbu tai, kad daržoves išdžiovinus, jų skonio ir aromato savybės pasikeičia itin nedaug.

Džiovintuvas burokėlių traškučių ruošimui

Sužinokite daugiau

 

Septyni būdai kaip naudoti džiovintas daržoves

DARŽOVIŲ ČIPSAI

Burokėlių čipsai lengvai konkuruos su tradiciniais bulvių traškučiais. Galite pasigaminti cukinijų, morkų, obuolių čipsų ar net džiovintų svogūnų sultiniui paskaninti. Išdžiovinti svogūnai praranda didelę dalį aštrumo, bet aromatas išlieka.

DARŽOVIŲ MIŠINYS

Džiovintas daržoves sumalus maisto smulkintuvu, jomis galima pagardinti marinatus, daržovių ar sojos patiekalus. Priklausomai nuo poreikio, daržoves galima tik susmulkinti, arba sumalti iki miltelių pavidalo.

Burokėlių čipsai

DARŽOVIŲ MILTELIAI

Paruošimas paprastas – išdžiovinate ir susmulkinate iki miltelių. Čia taip pat daug vietos kulinariniams eksperimentams ir vaizduotei. Daržovių miltelius galima maišyti į sriubas, troškinius, bulvių košę ar net daržovių sultis.

SRIUBOS IR TROŠKINIAI

Sriuba ar troškinys gali būti paskanintas įvairiais džiovintų daržovių deriniais. Turbūt pats patogiausias džiovintų daržovių naudojimo būdas, kadangi dažniausiai jų net nereikia išmirkyti. Tereikia tik pasemti saują ir įmesti į puodą.

NAMINĖ DUONA

Duoną kepate kaip įprasta, bet papildomai dedate džiovintų pomidorų, morkų, burokėlių ar kitų mėgstamų daržovių. Prieš tai juos pamirkykite ir gausite tai, kas parduotuvėse parduodama kaip delikatesas gurmanams ir vegetarams.

Turite klausimų? Užduokite juos mums!

Kontaktai

 

DARŽOVIŲ PADAŽAS 

Daržovių miltelius 1:1 santykiu (ar kitu santykiu, priklausomai nuo skonio ir poreikio) sumaišius su vandeniu gaunamas padažas ar užpilas pagrindiniams patiekalams.

SALOTOS AR GARNYRAS

Kadangi vaisių džiovintuvas pašalina iš daržovių beveik
visą drėgmę, išmirkykite jas prieš naudojant salotose ar garnyrui. Mirkykite vandenyje, iš karto galite įberti žiupsnį druskos ar kitų prieskonių. Priklausomai nuo produkto ir to, kiek drėgmės jame likę, mirkykite 10 – 60 minučių.

Ką reikia žinoti apie maisto džiovinimą?