Your cart is currently empty!
Daržovių džiovinimas žiemai
Daržovių džiovinimas, įpakavimas ir saugojimas
Daržovių džiovinimas žiemai leidžia jums sukaupti pakankamas vitaminų atsargas iki naujo šviežių daržovių sezono. Visgi, maisto džiovyklėje džiovinant didesnius produktų kiekius, reikia pasirūpinti tinkamu jų saugojimu.
Toliau, keletas praktinių patarimų ką daryti su džiovintu produktu, išimtu iš maisto džiovyklės: kaip tinkamai įpakuoti džiovintas daržoves ir vaisius, kur ir kiek laiko juos galima saugoti?
SVARBU: baigę džiovinti daržoves, leiskite joms „pakvėpuoti”, kad drėgmės likutis tolygiai pasiskirstytų visuose gabalėliuose prieš įpakuojant saugojimui. Plačiau apie tai 7 – 10 džiovinimo patarimas ČIA
Džiovintuvas BIOSEC maisto džiovinimui
Džiovinto maisto pakavimas
Hermetiškai uždarykite:
Džiovintą maistą reikia saugoti nuo vabzdžių bei išorės drėgmės. Ilgesnį laiką kambaryje paliktas neįpakuotas džiovintas maistas pamažu pradės traukti ore esančią drėgmę atgal į save.
To išvengsite produktus tuoj pat supakavę į hermetiškas talpas, vos tik iš džiovintuvo išimtas produktas atvės. Nedėkite į talpas dar neatvėsusio, kadangi tai gali paskatinti drėgmės susidarymą ir pelėsio atsiradimą.
Pasirinkite tinkamas talpas:
Stikliniai indai, metalinės skardinės ar dėžutės su sandariai užsidarančiu dangteliu yra tinkamas pasirinkimas džiovinto maisto saugojimui.
Svarbu, kad maistą į juos dėtumėte gerai išdžiovintą ir visiškai atvėsusį bei sandariai uždarytumėte talpą.
Į talpą dėkite tiek, kiek telpa nesulaužant ar nesutrinant išdžiūvusio maisto gabalėlių.
Patartina visą džiovinto maisto kiekį paskirstyti per keletą mažesnių talpų, kadangi kiekvieną kartą talpą atidarius tam, kad išimtumėte dalį produktų, kita dalis bus paveikiama oro ir drėgmės, kas ilgainiui (jei talpa didelė ir atidarote ją dažnai) pakenks džiovinto produkto kokybei.
Džiovinto maisto saugojimas
Saugokite vėsioje, tamsioje, sausoje vietoje. Šiluma daro įtaką maisto kokybei. Taigi, priklausomai nuo saugojimo temperatūros, galima apytiksliai nustatyti, kiek laiko džiovintą maistą galėsite saugoti; kuo aukštesnė temperatūra, tuo trumpesnis saugojimo laikas.
- Dauguma džiovintų vaisių gali būti saugomi 1 metus 15-16 °C temperatūroje ir apie 6 mėnesius 25-27 °C temperatūroje.
- Daržovės saugomos trumpiau, maždaug pusę tiek, kiek vaisiai. Žinoma, šie terminai yra labai sąlyginiai.
- Vartojamo maisto kokybę visada kruopščiai turite įvertinti patys.
Turite klausimų? Užduokite juos mums!
Saugojimo metu kartais patikrinkite ar nesikaupia drėgmė. Lengviausia tai padaryti, jei džiovintą maistą saugote permatomo plastiko ar stiklo talpose.
Jei pastebėjote drėgmę (kondensatą ant talpos sienelių), maistą tuoj pat išimkite ir įvertinkite jo kokybę. Jei jis nesugadintas, galite valgyti tuoj pat arba džiovinkite iš naujo.
Ką reikia žinoti apie maisto džiovinimą?
- Maisto džiovinimo ABC – svarbiausi džiovinimo principai trumpai.
- Burokėlių čipsai ir kitos džiovintos daržovės.
- Daržovių džiovinimas namuose – pasiruošimas.
- Pomidorų džiovinimas džiovyklėje – vitaminai ištisus metus.
- Džiovinimui netinkami produktai – ar galima džiovinti pieną?
- Kaip džiovinti įvairias daržovių rūšis?
- Patarimai kaip džiovinti įvairius maisto produktus.
- Grybų džiovinimas namų sąlygomis – geresnė alternatyva orkaitei.
- BIOSEC DE LUXE maisto džiovintuvas profesionaliam džiovinimui namuose.