Your cart is currently empty!
Burokėlių čipsai ir kitos džiovintos daržovės
Kokias daržoves galima džiovinti?
Vaisių džiovintuvas yra universalus įrenginys, kuriuo lengvai ruošiami tiek burokėlių čipsai, tiek ir džiovinamos kitos daržovės. Produktus džiovinant, jų apimtis (tūris) sumažėja iki trijų kartų.
Taigi, visai realu išdžiovinus kilogramą burokėlių, pievagrybių ar cukinijų, juos sutalpinti sąlyginai nedideliame indelyje, taip taupant sandėliavimui skirtą erdvę.
Svarbu tai, kad daržoves išdžiovinus, jų skonio ir aromato savybės pasikeičia itin nedaug.
Septyni būdai kaip naudoti džiovintas daržoves
DARŽOVIŲ ČIPSAI
Burokėlių čipsai lengvai konkuruos su tradiciniais bulvių traškučiais. Galite pasigaminti cukinijų, morkų, obuolių čipsų ar net džiovintų svogūnų sultiniui paskaninti. Išdžiovinti svogūnai praranda didelę dalį aštrumo, bet aromatas išlieka.
DARŽOVIŲ MIŠINYS
Džiovintas daržoves sumalus maisto smulkintuvu, jomis galima pagardinti marinatus, daržovių ar sojos patiekalus. Priklausomai nuo poreikio, daržoves galima tik susmulkinti, arba sumalti iki miltelių pavidalo.
DARŽOVIŲ MILTELIAI
Paruošimas paprastas – išdžiovinate ir susmulkinate iki miltelių. Čia taip pat daug vietos kulinariniams eksperimentams ir vaizduotei. Daržovių miltelius galima maišyti į sriubas, troškinius, bulvių košę ar net daržovių sultis.
SRIUBOS IR TROŠKINIAI
Sriuba ar troškinys gali būti paskanintas įvairiais džiovintų daržovių deriniais. Turbūt pats patogiausias džiovintų daržovių naudojimo būdas, kadangi dažniausiai jų net nereikia išmirkyti. Tereikia tik pasemti saują ir įmesti į puodą.
NAMINĖ DUONA
Duoną kepate kaip įprasta, bet papildomai dedate džiovintų pomidorų, morkų, burokėlių ar kitų mėgstamų daržovių. Prieš tai juos pamirkykite ir gausite tai, kas parduotuvėse parduodama kaip delikatesas gurmanams ir vegetarams.
DARŽOVIŲ PADAŽAS
Daržovių miltelius 1:1 santykiu (ar kitu santykiu, priklausomai nuo skonio ir poreikio) sumaišius su vandeniu gaunamas padažas ar užpilas pagrindiniams patiekalams.
SALOTOS AR GARNYRAS
Kadangi vaisių džiovintuvas pašalina iš daržovių beveik
visą drėgmę, išmirkykite jas prieš naudojant salotose ar garnyrui. Mirkykite vandenyje, iš karto galite įberti žiupsnį druskos ar kitų prieskonių. Priklausomai nuo produkto ir to, kiek drėgmės jame likę, mirkykite 10 – 60 minučių.
Turite klausimų? Užduokite juos mums!
Ką reikia žinoti apie maisto džiovinimą?
- Maisto džiovinimo ABC – svarbiausi džiovinimo principai trumpai.
- Daržovių džiovinimas namuose – išsamiau apie daržovių džiovinimą.
- Pomidorų džiovinimas džiovyklėje – vitaminai ištisus metus.
- Džiovinimui netinkami produktai – ar galima džiovinti pieną?
- Kaip džiovinti įvairias daržovių rūšis?
- Patarimai kaip džiovinti įvairius maisto produktus.
- Grybų džiovinimas namų sąlygomis – geresnė alternatyva orkaitei.
- Daržovių džiovinimas žiemai – kur ir kaip saugoti džiovintas atsargas?
- BIOSEC DE LUXE maisto džiovintuvas profesionaliam džiovinimui namuose.