Maisto džiovyklės programos

Automatinės džiovinimo programos skirtingiems produktams – jums tereikia paspausti vieną mygtuką!

Visos BIOSEC maisto džiovyklės turi pažangų elektroninį valdymą, kuris:

  • A. automatiškai nustato ir palaiko džiovinimo temperatūrą pagal pasirinktą programą;
  • B. automatiškai reguliuoja oro srauto stiprumą;
  • C. automatiškai išjungia džiovyklę pasibaigus nustatytam džiovinimo ciklui.

Taip pat galimas ir temperatūros bei džiovinimo trukmės nustatymas rankiniu būdu.

Turite klausimų? Užduokite juos mums!

Visos BIOSEC džiovyklės turi automatines džiovinimo programas. Konkrečią programą renkatės pagal džiovinamo produkto rūšį. Toliau trumpai aprašyta kiekviena džiovinimo programa, jos trukmė ir naudojimo rekomendacijos.

Prie programos aprašo esantis trumpinys MN reiškia, jog programa turi išdžiovinto produkto išsaugojimo funkciją.

Pavyzdžiui, džiovinimo ciklas automatiškai baigiasi tuo metu, kai namuose nieko nėra, tad džiovinti produktai dar kurį laiką lieką džiovintuve. Kad per tą laiką produktai vėl nepritrauktų drėgmės iš aplinkos, MN funkcija palaiko džiovintuvo ventiliatoriaus veikimą minimaliomis energijos sąnaudomis.

Paprastai tariant – išdžiovinti produktai oro srautu vėdinami tol, kol juos išimate iš džiovintuvo.

Р1 – Automatinė programa

Galite rinktis daugeliu atveju. Universali ir puikiai tinka džiovinant cukinijas, morkas, burokėlius, krapus. Taigi, ši programa skirta daugumai produktų – džiovinimo trukmė: 30 val. +MN

P2 – Grybams ir ploniems griežinėliams

Rinkitės džiovindami grybus ir tokius produktus, kurios džiovinate plonais 4-6 mm storio griežinėliais. Tai gali būti grybai, obuoliai, baklažanai, kiviai, ananasai. Džiovinimo trukmė: 18 val. +MN

Р3 – Žalumynams

Šios programos didžiausia temperatūra neviršija 40°C, todėl ji labai tinkama žalumynams, prieskoninėms žolelėms ar vaistažolėms džiovinti, taip pat – veganiškam (raw) maisto ruošimui. Džiovinimo trukmė: pasirenkate savo nuožiūra.

Rinkitės išbandytas ir patikimas maisto džiovykles!

Р4 – Mėsai, žuviai, paukštienai

Džiovinimo ciklo metu oras įkaitinamas iki 68°C. Kadangi produktas yra beveik visiškai termiškai apdorojamas, rinkitės šią programą mėsos, žuvies ir paukštienos džiovinimui. Džiovinimo trukmė: 14 val. +MN

Р5 – Makaronai, tešlos gaminiai

Programa skirta tešlos gaminiams ir šviežiai makaronų tešlai džiovinti. Atsižvelgiant į gaminio receptą, džiovinimo ciklo metu retkarčiais patikrinkite produkto sausumą. Džiovinimo trukmė: 16 val. +MN

Р6 – Energijos taupymas

Džiovinimo ciklas trunka ilgiau, tačiau jo metu sunaudojama dar mažiau elektros energijos nei įprastai. Rinkitės šią programą, jei esate ten, kur aktualu neperkrauti elektros tinklo, pvz.: sodo namelyje ar sodyboje. Šioje programoje maksimalus elektros energijos sunaudojimo lygis yra 270 W. Džiovinimo trukmė: pasirenkate savo nuožiūra.

P7 – Tylus veikimas

Sumažina daržovių džiovyklės skleidžiamą garsą iki minimalaus lygio.

Programa tinka visiems smulkiems ir lengviems produktams (prieskoninėms žolelėms, smulkiems lapeliams ir kt.). Džiovinimo trukmė: 48 val. +MN

Rankinis nustatymas

Esate įgudęs kulinaras ir tiksliai žinote, kokios temperatūros reikės jūsų gaminamam produktui išdžiovinti?

Tokiu atveju galite rinktis Biosec vaisių ir daržovių džiovyklės programas Т1 – Т5, kurios veikia 20° 30° 40° 50° ir 60°C temperatūrų režimu.

 

Vaisių džiovintuvas BIOSEC

Ką reikia žinoti apie maisto džiovinimą?